19-20-21
JANUARI 2024

BBB Cycling baant de weg voor duurzame fietsproducten

Nieuws

BBB Cycling baant de weg voor duurzame fietsproducten

15/11/2023

BBB Cycling maakt stappen door zowel de voordelen van fietsen als het belang van duurzaamheid te benadrukken. Het bedrijf gelooft sterk in de positieve impact die fietsen kan hebben op onze gezondheid en de gezondheid van onze planeet. De missie van BBB Cycling is om onderdelen en accessoires te creëren die de rit duurzaam maken, met zo min mogelijk impact. Met een toewijding aan duurzaamheid in productontwerp zet BBB Cycling een voorbeeld voor de industrie.

CSR, wat staat voor Corporate Social Responsibility, is een kernaspect van hun bedrijfsfilosofie, verder reikend dan een eenvoudig groen label of logo. Sinds 2015 meet BBB Cycling zijn CO2-voetafdruk en is het sinds 2018 koolstofneutraal. Verdere vermindering van de voetafdruk over de hele waardeketen is momenteel hun focus.

BBB Cycling heeft een uitgebreide productcatalogus met meer dan 1500 items, waarvan veel zijn ontwikkeld en ontworpen door hun interne team van productontwikkelaars in Den Haag. Tijdens het ontwikkelingsproces overweegt het team voortdurend hoe ze zo duurzaam mogelijk kunnen zijn, van ontwerp en materiaalselectie tot verpakking. Dit is bijvoorbeeld te zien in het gebruik van gerecyclede materialen, het aanpassen van het ontwerp om een product recyclebaar te maken of het gebruik van kleinere en ongecoate verpakkingen.

Concrete voorbeelden van hun toewijding aan duurzaamheid zijn duidelijk zichtbaar in hun productaanbod. Spatborden zijn gemaakt van gerecyclede materialen en een deel van hun jerseys is vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen. Bovendien is de AirSmart-vloerpomp demontabel, waardoor de verpakkingsgrootte met 50% wordt verminderd, met aanzienlijke verminderingen van plastic- en kartonafval als gevolg.

BBB Cycling op Velofollies

De toewijding van BBB Cycling aan duurzaamheid strekt zich uit tot ver buiten hun producten; ze staan te popelen om in contact te komen met fietsliefhebbers die hun passie voor een groenere planeet delen. Als je meer wilt weten over de duurzame producten van het bedrijf, krijg je de perfecte kans op Velofollies. BBB Cycling zal aanwezig zijn op het evenement waar ze enkele van deze producten zullen presenteren. Bovendien zal het team van BBB Cycling beschikbaar zijn om het belang van het maken van duurzame keuzes in de fietsindustrie te bespreken. Mis je kans niet om met hen in contact te komen op stand 405!

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden terwijl je deze site bezoekt. Meer info over cookies