U bent hier: Beurs » Exposantennieuws » Ahooga Bike lanceert een handige en verassende App, die sluimerende en verborgen mogelijkheden van hun fietsen blootlegt .

Exposantennieuws

Ahooga Bike lanceert een handige en verassende App, die sluimerende en verborgen mogelijkheden van hun fietsen blootlegt .De App is bedoeld om de fietsbeleving op een handige manier te verrijken. Tot noch toe was het bedrijf niet gericht op smartphones en toepassingen. Toch ontbrak er iets in het algemene aanbod. De App ontketent nieuwe functies op de Ahooga fietsen. Het slanke en discrete OLED- scherm die toegang geeft tot deze functies, wordt al sinds 2019 standaard gebruikt op de fietsen van het merk. De App is bedoeld om nuttige informatie te verstrekken , zoals: ondersteuningsniveau, snelheid, kilometerstand, batterijniveau, rijtijd, gemiddelde snelheid, maximale snelheid, totale kilometerstand, etc.

Deze eerste versie van de Ahooga App maakt smartphone berichten (via Bluetooth) vereenvoudigd zichtbaar het gestroomlijnde display: SMSjes, oproepen maar ook is GPS-navigatie. Een zeer handige functie, die het stuur strak en clean houdt. Bovendien is de informatie op het display beknopt weergegeven (waarmee de kans op afleiding laag blijft). Fietsers kunnen hun smartphone gewoon in hun (broek-)zak laten, beschermd tegen regen, beschadiging of diefstal. Het geeft echt een meerwaarde aan de fietsbeleving.

"Het aller coolste", zegt Philippe Lefrancq, medeoprichter van Ahooga, is dat ahooga Bike-gebruikers niet eens wisten dat de extra functies die de app onthult in de eerste plaats ooit verborgen waren in hun fietsen. Een totale verrassing voor de meesten van hen.
Andere kenmerken zijn de mogelijkheid om uw fiets te registreren, wat voor de garantie belangrijk is - een is stap die vaak vergeten wordt van een nieuwe fiets. Ahooga App’s aantrekkelijke interface biedt ook tips over ‘hoe’ en ‘wanneer’ de fiets te gebruiken en te onderhouden.

De App is volledig gratis (geen in-App aankopen) en is in de 1e Beta versie gelanceerd.
Er wordt verwacht dat er in de nabije toekomst extra functies worden toegevoegd aan de applicatie.
De App zal beschikbaar zijn de komende dagen op de daarvoor bestemde Google en Apple platvormen.terug naar overzicht

  • MNM
  • Het Nieuwsblad
  • Kwaremont
  • Belgian cycling
  • Cycling Vlaanderen
  • Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles
  • Grinta!
  • Focus - WTV
  • NordMag