U bent hier: Beurs » Exposantennieuws » Pilot introduceert twee nieuwe gravelbikes op Velofollies!

Exposantennieuws

Pilot introduceert twee nieuwe gravelbikes op Velofollies!


SCRAM
In de wintermaanden worden veel fietsen weer in de schuur gezet, om er pas weer in de lente weer uit te komen. Kou, regen en modder eisen hun tol van een fiets. Het is daarom geen verrassing dat Pilot juist in deze maanden komt met de nieuwe SCRAM gravelfiets waarmee je de strijd kunt aangaan tegen de elementen. De SCRAM is te koop op de website van Pilot en is beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen: de GRX en de Pinion.

SCRAM GRX
Complete Bike: €3999,-
Frame Only: €1999,-
https://www.pilotcycles.com/frame-customize/scram-grx/

SCRAM PINION
Complete Bike: €4999,-
Frame Only (inclusief Pinion): €3249,-
https://www.pilotcycles.com/frame-customize/scram-pinion/

ALLESKUNNER
De SCRAM is ontworpen om zo veel mogelijk doelen te kunnen dienen. Zo is het frame uitgerust met bevestigingspunten voor spatborden, bagagedrager en bidonhouders op én onder de downtube (ideaal voor bikepackers die gebruik maken van een frametas). Het frame biedt plaats aan banden tot 700Cx50mm, of 27.5x2.2. De SCRAM wordt standaard geleverd met een Pilot full carbon gravelvork, maar is ook leverbaar met de IJslandse Lauf Grit vork.

SCRAM PINION
Ben je bang dat je langer bezig bent met het schoonmaken van je fiets, dan met je daadwerkelijke fietstocht? Kies dan voor de SCRAM Pinion. De Pinion versnellingsbak is een afgesloten systeem, wat betekent dat er geen vuil tussen de tandwielen kan komen. Dit maakt het onderhouden van de SCRAM Pinion erg simpel, waardoor je je met volle overgave kan richten op het rijden van je rit. De bestaande shifters van Pinion zijn niet verenigbaar met een dropbar, dus heeft Pilot het heft in eigen handen genomen en de Pilot Super Shifter ontwikkeld.

DE LOOKS
Pieter van der Marel, ontwerper van de SCRAM, heeft alles uit de kast getrokken om de elegante titanium look optimaal uit de verf te laten komen. Alle rem- en schakelkabels zijn mooi weggewerkt en lopen intern door het frame. De SCRAM wordt standaard afgeleverd met een gefreesd Pilot logo op de balhoofdbuis. De andere Pilot logo's worden gestraald op een met de hand geborsteld frame.
Een ander opvallend punt van deze gravelracer is de wishbone achterbrug. Dit geeft niet alleen een unieke uitstraling, maar brengt ook meer stabiliteit in de achterkant van de fiets.

MAATWERK
Zoals je gewend bent van Pilot is ook de SCRAM compleet naar wens op te bouwen. Op de website van Pilot kan de rijder de fiets helemaal naar eigen smaak opbouwen in een online configurator. Voor een meerprijs van €500 kan het frame SCRAM zelfs compleet op maat gemaakt worden.

Check www.pilotcycles.com voor het complete arsenaal aan titanium geluk!

terug naar overzicht

  • MNM
  • Het Nieuwsblad
  • Kwaremont
  • Belgian cycling
  • Cycling Vlaanderen
  • Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles
  • Grinta!
  • Focus - WTV
  • NordMag