U bent hier: Beurs » Exposantennieuws » De Load 75. Krachtige rijdynamiek ontmoet unieke laadflexibiliteit.

Exposantennieuws

De Load 75. Krachtige rijdynamiek ontmoet unieke laadflexibiliteit.

Met een 75 cm lange voorkofferbak en omvangrijke cargo-uitrustingsmogelijkheden biedt de Load 75 een optimale flexibiliteit en de beste transportvoorwaarden voor alle gebruiksdoelen. Het sportieve onderstel, de nieuwe Bosch Cargo Line Cruise motor en de Riese & Müller Control Technology garanderen ook bij een zeer hoog laadvolume een krachtige rijdynamiek en een veilige besturing. Voor het eerst werd er in de Load 75 een onderhoudsvrije Gates-riemaandrijving ingezet, die met Rohloff- of Enviolo-schakeling kan worden geconfigureerd. Dankzij het nieuw ontwikkelde kinderzitjesysteem met flexibele verstelmogelijkheden en 5-puntsgordelsysteem komen kinderen veilig én comfortabel op hun bestemming aan.

Met de Load 75 stelt Riese & Müller nieuwe normen als het gaat om een veilig en flexibel vervoer met nog meer laadvermogen. Naast het ruime laadoppervlak, wordt de Load 75 vooral gekenmerkt door de grote hoeveelheid optionele accessoires. Naast de variabele kinderkap, die aan een breed scala aan weersomstandigheden kan worden aangepast, en een waterdicht en snel te monteren zeildoek, is er in de nieuwste generatie een vouwbare en afsluitbare hardcover-afdekking verkrijgbaar. Deze kan ook in combinatie met twee kinderzitjes gebruikt worden. Als de kinderen in de laadruimte zitten, wordt de afdekking opgevouwen. Als een deksel boven de beenruimte van de kinderen zorgt de afdekking voor droge en beschermende omstandigheden. Met de nieuw ontwikkelde kinderzitjes met 5-puntsgordels kunnen tot wel drie kinderen veilig en comfortabel getransporteerd worden. De zitjes kunnen afzonderlijk van de fiets genomen worden. Omdat ze in de hoek en hoogte verstelbaar zijn, kan de ergonomische zit- en ligpositie perfect worden afgestemd op de lengte van het kind. Extra comfort biedt het optionele, in het laadoppervlak geïntegreerde handschoenenvakje. Hier kunnen waardevolle voorwerpen droog bewaard worden. Indien nodig wordt er nog meer beenruimte gecreëerd. Dit maakt het voor het eerst mogelijk om oudere kinderen mee te nemen.

De kenmerkende sportiviteit en rijdynamiek van het populaire Load-model kenmerken ook de Load 75 en zijn uniek op de markt. Net als bij de Load 60, maakt de Load 75 gebruik van de door Riese & Müller ontwikkelde Control Technology. Die bestaat uit de actieve achterbouw, de geoptimaliseerde verende voorvork en de meeverende bagagedrager. De technologie zorgt voor optimale schokabsorptie, goede grip en een uitmuntend rustige loop - ook bij hoge snelheden. Voor alle fietsers die bijzonder graag de wereld buiten de verharde wegen verkennen, is de Load 75 in de GX-variant, het offroad-pakket van Riese & Müller, verkrijgbaar.

Voor een nog grotere actieradius kan de Load 75 met een tweede accu worden uitgerust. Bij de DualBattery Technology wordt een extra accu van 500 Wh achter de laadvloer gemonteerd, zodat de totale capaciteit stijgt naar 1.000 Wh.

De Load 75 is klaar voor de digitale toekomst en wordt dankzij de RX Chip een Connected E-Bike. De chip verbindt de e-bike met internet en biedt zo toegang tot een groeiend aantal handige en innovatieve diensten, zoals lokalisatie en terugbezorging in het geval van diefstal.

De Load 75 is verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitrustingsvarianten vanaf EUR 6.329.

terug naar overzicht

  • MNM
  • Het Nieuwsblad
  • Kwaremont
  • Belgian cycling
  • Cycling Vlaanderen
  • Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles
  • Grinta!
  • Focus - WTV
  • NordMag