U bent hier: Beurs » Exposantennieuws » De Supercharger2. Perfect geïntegreerd design en een unieke rijdynamiek.

Exposantennieuws

De Supercharger2. Perfect geïntegreerd design en een unieke rijdynamiek.

De Supercharger2 van Riese & Müller was ‘s werelds eerste e-bike met twee compleet in het frame geïntegreerde PowerTube-accu’s. Als nieuwste generatie vormt hij de volgende belangrijke stap in de ontwikkeling van het Riese & Müller integratieconcept. De geheel nieuw ontworpen cockpit maakt niet alleen de integratie van verschillende displays mogelijk, maar biedt ook ruimte voor vrijwel alle kabels. Dankzij een wereldwijd unieke constructie, kan de stuurpen ondanks de interne kabelgeleiding worden versteld en individueel aan de behoeften van de bestuurder worden aangepast. Ook de krachtige Bosch motor van de nieuwste generatie volgt het integratieconcept en past zich aan het ontwerp van het frame aan.

De Supercharger2 van Riese & Müller combineert de Riese & Müller DualBattery Technology, het gebruik van twee Bosch PowerTube-accu's voor een dubbele actieradius en een bijzonder sportieve, in het frame geïntegreerde vormgeving. Een hoge accucapaciteit, een krachtige aandrijving en hoogwaardige details zoals de verende zadelpen en de fijngevoelige verende voorvork, zorgen ervoor dat de Supercharger2 tot de topklasse onder de e-bikes gerekend wordt. Hij is perfect voor lange afstanden, zowel voor toerrijders als forenzen. In de GX-variant, het offroad-pakket van Riese & Müller, vormen ook ritten buiten de gebaande paden geen probleem.

Door de volledige integratie van twee Bosch PowerTube-accu's en de nog sterkere integratie van de krachtige nieuwe Bosch Performance Line CX motor in het hoofdframe, oogt de e-bike als uit één stuk en maakt een strakke en sportieve indruk. De integratie wordt voortgezet met de kabels die aan de binnenkant zijn geplaatst en de nieuwe cockpit. De look wordt ook ondersteund door de voor de Charger kenmerkende knik in het frame en de op de natuur geïnspireerde, heldere framekleuren. De rijdynamiek van de Supercharger2 is onovertroffen dankzij het zeer stijve frame. Alle Supercharger2-modellen zijn standaard uitgerust met de DualBattery Technology met een vermogen van 1.000 Wh. Daardoor worden de accucapaciteit en de actieradius dubbel zo groot. Dagtochten van meer dan 100 kilometer zonder oplaadpauze en de dagelijkse rit naar het werk vormen zo geen probleem meer.

Naast een sportieve riemaandrijving is de Supercharger2 ook verkrijgbaar met een onderhoudsvrije carbon riemaandrijving. De speciale aandrijving garandeert een rustige loop en een bijzonder hoog rijcomfort.

De Supercharger2 is klaar voor de digitale toekomst en wordt dankzij de RX Chip een Connected E-Bike. De chip verbindt de e-bike met internet en biedt zo toegang tot een groeiend aantal handige en innovatieve diensten, zoals lokalisatie en terugbezorging in het geval van diefstal.

De Supercharger2 is verkrijgbaar in verschillende kleur- en uitrustingsvarianten vanaf EUR 5.719.

terug naar overzicht

  • MNM
  • Het Nieuwsblad
  • Kwaremont
  • Belgian cycling
  • Cycling Vlaanderen
  • Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles
  • Grinta!
  • Focus - WTV
  • NordMag