U bent hier: Beurs » Exposantennieuws » De Swing3. Comfort in de meest elegante vorm.

Exposantennieuws

De Swing3. Comfort in de meest elegante vorm.

De Swing3 overtuigt ook in de nieuwste generatie met zijn klassieke en minimalistische design, de krachtige en stille nieuwe Bosch Performance Line motor met tandriemaandrijving en een aangenaam rijgevoel dankzij de standaard geveerde zadelpen. De rijveiligheid wordt verhoogd door een hogere framestijfheid en een geïntegreerde kabelgeleiding. Het nieuwe systeem voor de achterbagagedrager integreert de accu vrijwel compleet. De nieuwe fietsmanden voor achterop zien er trendy uit en zorgen door de bevestiging opzij ook nog eens voor een lager zwaartepunt. Dit maakt de Swing3 nog veiliger en comfortabeler.

Met zijn elegante en puristische design doet de Swing3 denken aan een typisch Nederlandse omafiets. Dankzij de nieuwe vormgeving van het frame sluit de fiets naadloos aan op het design van Riese & Müller. De integratie van de kabels is niet alleen optisch een geslaagde oplossing, maar voorkomt ook een onaangename wirwar van kabels aan de fietsmand en de koplamp. In het totaalconcept van de Swing3 is ook de accu meer in de bagagedrager geïntegreerd en is vrijwel niet meer zichtbaar. De volledig vernieuwde fietsmanden voor achterop worden opzij in plaats van op de bagagedrager gemonteerd. Dit heeft als voordeel dat het zwaartepunt nog lager ligt en de bagagedrager vrij is voor extra lading. Voor nog meer laadvermogen heeft Riese & Müller ook een nieuwe fietsmand voor voorop ontworpen. Deze bevindt zich, in tegenstelling tot standaard fietsmanden, zeer dicht bij de stuurbuis. Dankzij deze speciale bevestiging, is fietsen met een volle mand veel aangenamer dan bij andere constructies.

Als aandrijving worden uitsluitend de stille, nieuwe Bosch Performance Line motor en een onderhoudsarme riemaandrijving toegepast. Deze combinaties maken van de Swing3 een perfecte e-bike voor dagelijks gebruik.

De Swing3 is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vele uitrustingsvarianten vanaf EUR 3.569.

terug naar overzicht

  • MNM
  • Het Nieuwsblad
  • Kwaremont
  • Belgian cycling
  • Cycling Vlaanderen
  • Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles
  • Grinta!
  • Focus - WTV
  • NordMag