U bent hier: Beurs » Exposantennieuws » De Load 60. E-cargo-bike met sportieve rijdynamiek.

Exposantennieuws

De Load 60. E-cargo-bike met sportieve rijdynamiek.

De Load 60 is een e-cargo-bike met een weergaloze rijdynamiek. De constructie van het onderstel en de Control Technology leiden tot een dynamisch rijgevoel en een uiterst veilig weggedrag. Uitgerust met de nieuwe Bosch Cargo Line Cruise motor is deze krachtige allrounder uitstekend uitgerust voor de meest uiteenlopende uitdagingen van het dagelijks leven. Voor het eerst werd er in de Load 60 een onderhoudsvrije Gates-riemaandrijving ingezet, die met Rohloff- of Enviolo-schakeling kan worden geconfigureerd. Dankzij het nieuw ontwikkelde kinderzitjesysteem met flexibele verstelmogelijkheden en 5-puntsgordelsysteem komen kinderen veilig én comfortabel op hun bestemming aan.

De Load 60 van Riese & Müller is een e-cargo-bike voor de meest uiteenlopende transportbehoeften. Naast de variabele kinderkap, die aan een breed scala aan weersomstandigheden kan worden aangepast, en een waterdicht en snel te monteren zeildoek, is er in de nieuwste generatie een vouwbare en afsluitbare hardcover-afdekking verkrijgbaar. Deze kan ook in combinatie met twee kinderzitjes gebruikt worden. Als de kinderen in de laadruimte zitten, wordt de afdekking opgevouwen. Als een deksel boven de beenruimte van de kinderen zorgt de afdekking voor droge en beschermende omstandigheden. De losse kinderzitjes zijn met een 5-puntsgordelsysteem voor het meenemen van maximaal twee kinderen verkrijgbaar. Ze kunnen afzonderlijk van de fiets genomen worden. Omdat ze in de hoek en hoogte verstelbaar zijn, kan de ergonomische zit- en ligpositie perfect worden afgestemd op de lengte van het kind. Extra comfort biedt het optionele, in het laadoppervlak geïntegreerde handschoenenvakje. Hier kunnen waardevolle voorwerpen droog bewaard worden. Indien nodig wordt er nog meer beenruimte gecreëerd. Dit maakt het voor het eerst mogelijk om oudere kinderen mee te nemen.

De Load 60 is uitgerust met Control Technology, het veiligheidspakket van Riese & Müller. Deze bestaat uit een actieve achterbouw, een geoptimaliseerde verende voorvork en een meeverende bagagedrager. De Control Technology biedt ook bij hoge snelheden een optimale schokabsorptie, een veilige grip en een uitmuntend rustige loop. Er is sprake van een maximaal fietsgevoel op elk oppervlak. Voor alle fietsers die bijzonder graag de wereld buiten de verharde wegen verkennen, is de Load 60 in de GX-variant, het offroad-pakket van Riese & Müller, verkrijgbaar. De toepassing van de DualBattery Technology, twee accu’s die aan het frame zijn bevestigd, verdubbelt de accucapaciteit van de Load 60 tot 1.000 Wh. Langere tochten zijn zo mogelijk, zonder dat bijladen nodig is.

De Load 60 is klaar voor de digitale toekomst en wordt dankzij de RX Chip een Connected E-Bike. De chip verbindt de e-bike met internet en biedt zo toegang tot een groeiend aantal handige en innovatieve diensten, zoals lokalisatie en terugbezorging in het geval van diefstal.

De Load 60 is in verschillende framekleuren en uitrustingsvarianten verkrijgbaar vanaf EUR 6.119.

terug naar overzicht

  • MNM
  • Het Nieuwsblad
  • Kwaremont
  • Belgian cycling
  • Cycling Vlaanderen
  • Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles
  • Grinta!
  • Focus - WTV
  • NordMag