U bent hier: Beurs » Exposantennieuws » Ahooga Bike kondigt een “reflecterende” limited edition aan van haar Modular Bike.

Exposantennieuws

Ahooga Bike kondigt een “reflecterende” limited edition aan van haar Modular Bike.

In september 2018 kondigde Ahooga een nieuw model aan: de Ahooga Modular Bike. Na haar succesvolle vouwfiets die in 2015 uitkwam, komt deze lichte, aanpasbare en compacte, elektrische transportfiets.
De fiets weegt slechts 16 kg en heeft een verrassend laadvermogen (155 kg), en kan kinderen van alle leeftijden vervoeren (50 kg lading aan de achterkant, 20 kg aan de voorkant). Het is de ideale metgezel voor uw moderne levensstijl waarmee u de wekelijkse boodschappen vervoert, spullen meeneemt naar het werk en/of uw kinderen naar school brengt. Het vederlichte gewicht en de "ruimtebesparende" functie maken de fiets combineerbaar met krappe opbergruimtes zoals een gang, studio of garage. De naam komt ook van de vele mogelijke configuratie-opties: tandwielen, automatische versnelling, sport- of comfort-stuur... Het jonge bedrijf noemt de fiets: "Verbonden. Met je levensstijl."

Met deze limited edition introduceert het bedrijf enkele nieuwtjes. Allereerst een coating met re-flecterende eigenschappen die de zichtbaarheid van de fiets en de fietser bij slecht licht verhoogt. Dit is belangrijk in de winter wanneer het meeste woon-werkverkeer in het donker plaatsvindt. Studies hebben aangetoond dat er in het donker een verhoogd risico op ongevallen is (Twisk en Reurings, 2013), wat nog verder verhoogd wordt door vermoeidheid (en/of alcohol). Het gebruik van reflecterende coatings zou het risico op ongevallen met 38% verminderen (Lahrmann, Madsen en Olesen, 2018).

Het tweede nieuwtje is een “Low Step”-frame waardoor men een lagere instap heeft. Net als bij het unisex-frame dat in 2018 uitgebracht is, kan men hierdoor een rok dragen en/of hoeft men minder flexibel te zijn.
Deze versie kan ook worden uitgerust met een elektronisch hangslot dat het lenen of het huren van fietsen in bedrijven vergemakkelijkt.
Van deze limited edition worden 300 exemplaren geproduceerd. Het model is nu beschikbaar voor verkoop en heeft een competitieve prijs van 1995EUR.

terug naar overzicht

  • MNM
  • Het Nieuwsblad
  • Kwaremont
  • Belgian cycling
  • Cycling Vlaanderen
  • Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles
  • Grinta!
  • Focus - WTV
  • NordMag