U bent hier: Beurs » Exposantennieuws » QWIC Performance serie krijgt upgrade

Exposantennieuws

QWIC Performance serie krijgt upgrade

Om onderscheidend te zijn ten opzichte van de vele speedbikes op de markt biedt QWIC een unieke combinatie van design, snelheid en comfort. De nieuwe modellen binnen de Performance Serie zijn daarom uitgerust met high-end componenten om niet alleen in stijl op bestemming aan te kunnen komen, maar ook uiterst comfortabel.

High-end componenten
Zo zijn de nieuwe modellen uitgerust met een verstelbare stuurpen voor de juiste zithouding, ook voor de langere ritten. De verende zadelpen, Ergon zadel en handvatten, pedalen met extra grip, extra lang spatbord tegen opspattend water en de luchtgeveerde voorvork zorgen voor de juiste balans tussen comfort, stabiliteit en grip.

Alle nieuwe speedbikes binnen de Performance Serie zijn uitgevoerd met de Post Modern Parallelogram zadelpen. Een zeer luxe verende zadelpen die ook op snelheden tot 45 km/h een hoog niveau van comfort biedt. De extra dikke Schwalbe Marathon GT banden worden geleverd met een autoventiel, zodat de banden beter op spanning blijven.

Tot slot zijn alle nieuwe modellen binnen de Performance serie uitgerust met een MIK-bagagedrager; een open source systeem waar attributen zoals tassen en manden van diverse merken (AGU, Basil, Racktime, Ortlieb) eenvoudig bevestigd kunnen worden.
Upgrade van de motor

Alle nieuwe modellen zijn voorzien van een nieuwe motor; de TDCM achterwielmotor. Deze motor worden gebruikt in de luxere Strömer en Klever e-bikes en zijn nu ook verkrijgbaar in de QWIC Performance e-bikes. Jarenlang heeft QWIC gewerkt met haar eigen achterwielmotor; een krachtige motor, maar bracht kwalitatief uitdagingen met zich mee. Om deze reden heeft de Nederlandse e-bike fabrikant de keuze gemaakt om met de betrouwbare en kwalitatief hoogstaande TDCM achterwielmotor te werken.

Extra power van de motor vraagt ook om zwaarder geschut voor wat betreft versnellingen. Zo hebben de nieuwe modellen een extra versnelling erbij gekregen wat resulteert in de RD11, MD11 en MA11.

Digitalisering
De nieuwe modellen binnen de Performance Serie zijn uitgevoerd met de nieuwe displayconsole van QWIC; een klein en compact displayconsole dat via een Bluetoothverbinding gekoppeld wordt aan de smartphone.

Met de integratie van dit nieuwe displayconsole zet de Performance serie een volgende stap richting volledige digitalisering; de smartphone wordt het display. Via de QWIC app wordt de fiets bediend en alle beschikbare informatie getoond.

Uitbreiding
Aan de diverse modellen binnen de Performance Serie zijn nieuwe kleuren toegevoegd in zowel de Diamond als Trapez-frames. Tevens zijn de Diamond-frames vanaf volgend jaar in meerdere maten beschikbaar; Medium (48) en Large (53).

terug naar overzicht

  • MNM
  • Het Nieuwsblad
  • Kwaremont
  • Belgian cycling
  • Cycling Vlaanderen
  • Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles
  • Grinta!
  • Focus - WTV
  • NordMag