U bent hier: Beurs » Exposantennieuws » Voor iedere hand de perfecte grip!

Exposantennieuws

Voor iedere hand de perfecte grip!

De nieuwste SQlab 711 is perfect geschikt voor ruig terrein en lange marathons.
Ten opzichte van het eerdere 711 model is de klemring van buiten naar binnen verscho¬ven. Bovendien loopt de harde kunststof klemhuls aan de binnenkant maar over een derde van de totale lengte, in plaats van
over de gehele lengte, zoals bij andere handvatten. Anders gezegd: bij de 711 zit er meer rubber tussen je hand en het stuur.
En omdat ook het buitenoppervlak is vergroot, is de demping die de nieuwe 711 biedt
merkbaar beter. Daarnaast levert de naar binnen geplaatste klemring een grotere effectieve stuurbreedte op, voor meer controle in technisch terrein. De vorm van dit handvat is zo vlak als mogelijk en zo rond als nodig. Hierdoor biedt de 711, hoewel het er geen is, het comfort van een vleugel-handvat. Het beste van twee werelden dus,
met enerzijds volop ondersteuning en anderzijds optimale bewegingsvrijheid. De verticale, licht hoekige onderzijde van het handvat biedt de vingers additionele grip.
Krampachtig knijpen is niet nodig; zelfs als je dit handvat losjes vasthoudt, biedt het ruimschoots houvast en blijft je fiets altijd en overal controleerbaar. De voor¬delen van dit handvat worden met name aan het einde van een lange marathon merkbaar, als de vermoeidheid toeslaat.
Het conische uiteinde houdt de hand ook in ruig terrein veilig aan het stuur.
Ook naar onderen toe is het einde van het handvat conisch, zodat je ook in steil
terrein, als je helemaal achter het zadel hangt, nog volop profijt hebt van de extra
demping. Alleen wanneer de hand en het handvat perfect op elkaar aansluiten, is de houvast en dus ook de controle over de bike optimaal.

Naast de nieuwe 711, is er ook een nieuwe e-performance handvat, de 7OX. Dezeis speciaal ontworpen voor de enduro- en downhill rijder. Perfecte pasvorm met veel bewegingsvrijheid voor controle onder alle omstandigheden. De oppervlaktestructuur en een rubbermengsels met verschillende hardheden bieden maximale grip, ook in regen en modder. De bijzondere profilering van het rubber aan de voor- en onderzijde biedt de vingers in alle situaties optimale houvast. En dankzij de doordachte vorm en de klemring aan de binnenkant, kom je op het vlak van grip en comfort niks tekort.

Wil je meer weten? Kom tijdens Velofollies naar onze stand op 512B en laat je informeren.

terug naar overzicht

  • MNM
  • Belgian cycling
  • Het Nieuwsblad
  • Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles
  • Kwaremont
  • Cycling Vlaanderen
  • Grinta!
  • Focus - WTV
  • Kortrijk
  • Red Bull