U bent hier: Activiteiten » Wielerploegen

Wielerploegen

Op het centrale podium op VELOFOLLIES kan je diverse teampresentaties van wielerploegen live meevolgen. Met aansluitend signeersessies, interviews met bekende moderators, meet & greet mogelijkheden met de renners,…wordt dit voor iedereen een onvergetelijke ervaring.

Zo werd tijdens vorige edities het cyclocross team Crelan-Vastgoedservice voorgesteld, alsook het damesteam van LensWorld. Ook De QuickStep-ploeg was reeds meerdere malen van de partij. Het programma van de ploegvoorstellingen in 2017 vindt u hieronder.  Wenst u ook uw ploeg voor te stellen tijdens Velofollies ?  Contacteer ingehoste(at)kortrijkxpo.com voor meer informatie.

Teamvoorstelling: Granville Factory Team

zaterdag 21 januari 13:00

Meer info >
Toevoegen aan kalender21/01/2017 13:00:0021/01/2017 14:00:00Teamvoorstelling: Granville Factory Team “Het Granville Factory Team is een PRO MOUNTAINBIKE TEAM waar vorming en begeleiding centraal staan.   De jonge mountainbiketalenten worden wetenschappelijk gescreend en opgevolgd met het oog op een internationale sportcarrière.   Ze worden begeleid door een groep van ervaren sportexperten.  Onze renners nemen deel aan nationale en internationale UCI wedstrijden, kampioenschappen en Wereldbekerwedstrijden.  Zeker bij jonge talenten moet er zuinig worden omgesprongen met de topsporter. De taak van onze coaching is het ‘ontwikkelen, verder helpen, beter maken, leren verliezen’.  Uit onderzoek blijkt dat jonge sportmensen niet op zoek zijn naar die ene overwinning. Ze willen vooral beter worden en hun grenzen verleggen!   Bijgevolg investeert het team fors in de randvoorwaarden om aan topsport te doen: multicoaching, wetenschappelijke screenings,  fietsopmetingen, Spartanova testen, stabilisatie, technische trainingen, stages in binnen- en buitenland, clinics met voormalige topsporters, opvolging via specifieke sport management software, etc …Naast talentontwikkeling zetten we ook in op talentherkenning via scouting en testen. Bij scouting gaat het om het kijken naar een aantal vaardigheden van sporters voor, tijdens en na een wedstrijd.  Alleen renners met potentieel om door te groeien naar het internationale toneel komen in aanmerking voor een selectie door onze sportexperten” Podium hal 1DD/MM/YYYY

 Teampresentaties Teampresentaties

  • MNM
  • Grinta!
  • Belgian cycling
  • Het Nieuwsblad
  • Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles
  • Kwaremont
  • Cycling Vlaanderen